Toneel

Toneelgroep Oase

Toneelgroep Oase bestaat uit 2 enthousiaste, jonge toneelgroepen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. De toneellessen worden elke woensdagmiddag gegeven in gebouw Oase.

De toneelcursus beloofd weer spannend en uitdagend te worden, het is de bedoeling dat we aan het einde van het seizoen een grote productie gaan spelen op een echt podium. In ongeveer 30 lessen wordt er naar de voorstelling toe gewerkt en de lessen worden gegeven door Femke de Jager. Femke de Jager studeert op dit moment af aan de Academie voor Theater, onderdeel van de Hogeschool voor de Kunsten, in Tilburg. In juli krijgt ze haar diploma en is dan bevoegd theaterdocent en regisseur.

Tijdens haar studie heeft Femke diverse stages gelopen. Zo heeft ze een stage gelopen bij de Telekids Musicalschool waarbij ze een musicalvoorstelling heeft gemaakt met kinderen tussen de 8 en 14 jaar.
“Het werken met die doelgroep is mij erg goed bevallen. De energie en het enthousiasme van jonge kinderen zijn aanstekelijk. Ik vind het belangrijk dat de kinderen in de repetities veel plezier hebben en dat ze in de voorstelling in hun kracht staan, zodat ze een rol hebben waar ze trots op kunnen zijn”.
Verder heeft Femke ook stage gelopen op een middelbare school, waar ze met jongeren heeft gewerkt aan een voorstelling. Femke heeft er weer veel zin om bij toneelgroep Oase aan de slag te gaan.

De kosten voor een compleet cursusjaar zijn € 125,-. Het toneelseizoen start in september en wordt in mei afgesloten met een toneelvoorstelling in het Vestzak theater. Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan via toneel@jc-oase.nl. Ook voor vragen of informatie kun je hiernaar mailen.

 

Proefles  
Startdatum  
Lesdag/tijden Woensdagmiddag
groep 1 8 t/m 12 jaar (lagere school)
14:30 – 16:00  (Teens)

groep 2 12+ (middelbare school)
16:30 – 18:00  (High School)
Kosten € 125,- euro per cursusjaar
Locatie Jongerencentrum Oase – Dommelstraat 10a – Son

Weerbaarheidstraining

Momenteel wordt deze training niet gegeven. Houdt deze website in de gaten voor de nieuwe startdatum van deze training.

 

Voor wie is deze training bedoeld ?

 • Voor alle meiden van groep 7 en 8 en de eerste klas van de middelbare school.
 • 
Voor alle meiden die het fijn vinden om goed voor zichzelf op te komen
 • Voor alle meiden die willen leren hoe je kunt voorkomen om in een ongewenste situatie terecht te komen
 • Voor alle meiden die willen leren hoe ze moeten handelen wanneer je in een ongewenste situatie dreigt of bent gekomen
 • 
Voor alle meiden die willen leren hoe je om hulp kunt vragen of hoe jij jezelf kunt leren in veiligheid te brengen.

Thema’s

 • Invloed van anderen op jezelf
 • Leren respecteren van eigen grenzen en de grenzen van een ander
 • Leren gevoelens te uiten
 • Inleven in de gevoelens van een ander
 • 
Zelfverdedigingtechnieken gericht op loskomen, afweren en ontwijken
 • Opkomen voor jezelf door te vertrouwen op je eigen kracht en mogelijkheden
 • Zowel mentale als fysieke oefeningen (makkelijke kleding, geen sportervaring nodig!)

Opzet van de training

 • 7 lessen
 • Het verkrijgen van een diploma na het beëindigen van de cursus.
 • 
Lestijd : vrijdagavond van 19.00 – 20.30 uur.
 • Locatie : JC Oase (ingang via het kerkplein)
 • 
Kosten €40.00 per deelnemer.

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u deze stellen via info@jc-oase.nl

Cursusleidster: Sandra ten Brinck, gediplomeerd docent weerbaarheid

Inschrijven kan tot 3 december via info@jc-oase.nl

Zaalvoetbaltoernooi

zaalvoetbal

Zaalvoetbaltoernooi

Tweemaal per jaar organiseert JC Oase een zaalvoetbaltoernooi in sporthal de Landing. Dit toernooi wordt georganiseerd op de vrijdag in de herfst- en carnavalsvakantie.

Het toernooi is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en is helemaal gratis. Afhankelijk van de inschrijvingen zal er een indeling worden gemaakt door de organisatie. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen en bijvoorbeeld de wachttijd tussen de wedstrijden. Je schrijft je individueel in.

Later dit jaar volgt er meer informatie over het aankomende toernooi, voor vragen over ons zaalvoetbaltoernooi: info@jc-oase.nl

Zomerspektakel

Dit jaar houdt Jongerencentrum Oase voor de tiende keer het Basisschool zomerspektakel op het Oranjeveld aan de Wilhelminalaan in Son.

Op zaterdag 29 juni beginnen we tussen 10.00 en 13:00 met verschillende spelletjes en luchtkussens voor de kinderen uit groep 1 t/m 4. Verder kunnen de kinderen zich laten schminken verschillend muziekinstrumenten versieren of heerlijke cupcakes maken. Op het oranje veld krijgen de kinderen een Spelkaart waarmee gratis aan alle spellen kunnen deelnemen. Oase zal ervoor zorgen dat de kinderen niets te kort komen.

Om 14.00 uur starten we met de zeskamp voor de kinderen uit groep 5 t/m 8. Zij gaan in groepjes van 4, 5 of 6 kinderen de strijd met elkaar aan op bijvoorbeeld de stormbaan, een bounce kussen en nog vele andere spectaculaire spellen en luchtkussens.

Deelname is gratis en er zijn ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen. Aanmelden kan vanaf nu door een mail te sturen naar:  zomerspektakel@jc-oase.nl. Inschrijven kan tot en met 23 juni.