Loading...
Activiteiten 2018-05-04T17:47:21+00:00

Toneel

Toneelgroep Oase speelde “Het meisje met de pindarotsjes”.

Het eerste half jaar (september – december) van het toneelseizoen bij Oase is voorbij gevlogen. Onder leiding van Suzanne Akkus werd in zo’n 13 lessen gewerkt aan een korte voorstelling die vrijdag 22 december werd uitgevoerd, deze voorstelling heette “Het meisje met de pindarotsjes”.

Het toneelstuk is speciaal ingestudeerd voor de kersttocht van buurtvereniging “Gehurt er bij”, voor de bewoners van Zonhove, hun ouders en het personeel. Deze tocht op het terrein van Zonhove was geheel in Dickens stijl, met oude beroepen, een levende kerststal, er liepen mensen rond van allerlei pluimage, live muziek en genoeg te eten en drinken. Alle 3 de voorstellingen werden druk bezocht. De kinderen van toneelgroep Oase hebben enorm genoten van dit speciale project en dit was ook te zien bij de voorstellingen. We danken Suzanne voor haar inzet, haar enthousiasme en haar deskundigheid in het begeleiden van onze groep. Verder willen we “Gehurt er bij” en Zonhove bedanken voor de hele fijne samenwerking.

Klik hier voor de foto’s.

Start nieuw toneelseizoen bij jongerencentrum Oase

Op 17 januari start Suzanne met de tweede helft van het jaar en zij heeft voor jullie een heel uitdagend programma in gedachte, gericht op meer individueel toneelvoordracht. Met behulp van Suzanne gaan jullie zelf op zoek naar teksten en liedjes (toneel, musical, kleinkunst) die je graag zou leren spelen of zingen. Dit kan alleen zijn (solo of monoloog) met z’n 2en (duet of dialoog) of met name voor de jongere kinderen, in groepsvorm. Tijdens deze cursus zal er veel persoonlijke aandacht zijn en krijg jij de kans om je talent heel bewust verder te ontwikkelen. Na zo’n 17 lessen word er afgesloten met een presentatie, waarin jullie laten zien waar je aan gewerkt hebt. Uiteraard is er ook nog regelmatig tijd voor de bekende toneeloefeningen en improvisatie. Zo komen er allerlei facetten van toneel, musical en kleinkunst aan bod.

Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan in voor seizoen 2018 via toneel@jc-oase.nl. Wil je graag komen kijken of toneelles iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de proefles op 17 januari 2018 via toneel@jc-oase.nl.

Even als vorig jaar kun je je dit jaar opgeven voor één deel van het seizoen. Natuurlijk vinden we het super leuk als je aan beide cursussen mee wil doen. De kosten voor een compleet cursusjaar zijn 100.= euro of 125.= euro (dit is afhankelijk van je lestijd en leeftijd).Wij hebben veel zin in het nieuwe seizoen en hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij. Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan in voor seizoen 2017/2018 via toneel@jc-oase.nl.
Wil je graag komen kijken of toneelles iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de proefles op 20 september 2017 via toneel@jc-oase.nl.

Proefles 17 januari 2018
Startdatum 17 januari 2018, 17 lessen, geen lessen in de schoolvakanties
Lesdag/tijden Woensdagmiddag
groep 1 – 13:30 – 14:30   (Kids)
groep 3 – 16:30 – 18:00   (Teens/High School)
Kosten 50,- euro voor groep 1
62,50 euro voor groep 3
Locatie Jongerencentrum Oase – Dommelstraat 10a – Son

Weerbaarheidstraining

Momenteel wordt deze training niet gegeven. Houdt deze website in de gaten voor de nieuwe startdatum van deze training.

 

Voor wie is deze training bedoeld ?

 • Voor alle meiden van groep 7 en 8 en de eerste klas van de middelbare school.
 • 
Voor alle meiden die het fijn vinden om goed voor zichzelf op te komen
 • Voor alle meiden die willen leren hoe je kunt voorkomen om in een ongewenste situatie terecht te komen
 • Voor alle meiden die willen leren hoe ze moeten handelen wanneer je in een ongewenste situatie dreigt of bent gekomen
 • 
Voor alle meiden die willen leren hoe je om hulp kunt vragen of hoe jij jezelf kunt leren in veiligheid te brengen.

Thema’s

 • Invloed van anderen op jezelf
 • Leren respecteren van eigen grenzen en de grenzen van een ander
 • Leren gevoelens te uiten
 • Inleven in de gevoelens van een ander
 • 
Zelfverdedigingtechnieken gericht op loskomen, afweren en ontwijken
 • Opkomen voor jezelf door te vertrouwen op je eigen kracht en mogelijkheden
 • Zowel mentale als fysieke oefeningen (makkelijke kleding, geen sportervaring nodig!)

Opzet van de training

 • 7 lessen
 • Het verkrijgen van een diploma na het beëindigen van de cursus.
 • 
Lestijd : vrijdagavond van 19.00 – 20.30 uur.
 • Locatie : JC Oase (ingang via het kerkplein)
 • 
Kosten €40.00 per deelnemer.

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u deze stellen via info@jc-oase.nl

Cursusleidster: Sandra ten Brinck, gediplomeerd docent weerbaarheid

Inschrijven kan tot 3 december via info@jc-oase.nl

Zaalvoetbaltoernooi

zaalvoetbal

Op vrijdag 16 februari (de vrijdag in de carnavalsvakantie) wordt er weer een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd in sporthal de Landing.  Deelname is gratis.

Ochtendtoernooi:

Het ochtendtoernooi is voor iedereen van 7 t/m 12 jaar. Afhankelijk van de inschrijvingen zal er een indeling worden gemaakt door de organisatie. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen en bijvoorbeeld de wachttijd tussen de wedstrijden. Je schrijft je individueel in.

(Tijdsindicatie: ochtend 8.30 – 13.00 uur)

 

Middagtoernooi:

Het middagtoernooi is voor iedereen vanaf 13 t/m 16 jaar. Inschrijven kan individueel of met een vriend(in) of met een team van minimaal 5 en maximaal 7 personen.  Indien je alleen schrijft zullen wij je indelen in een team.

(Tijdsindicatie: middag 13.00 uur – 17.00 uur)

 

Hulp:
Voor het ochtendtoernooi heeft elk team een begeleider(ster). Hiervoor zijn we opzoek naar ouders die een team willen begeleiden (uiteraard in het team waar zijn of haar kind in speelt).

Mocht u ons willen helpen stuur een mail naar zaalvoetbaltoernooi@jc-oase.nl.

 

Inschrijven kan t/m 9 februari 2018:

zaalvoetbaltoernooi@jc-oase.nl
Vermeld hierin je naam, leeftijd, teamnaam (middag) en telefoonnummer.

Wees er snel bij want vol = vol.

Zomerspektakel

Dit jaar houdt Jongerencentrum Oase voor de negende keer het Basisschool zomerspektakel op het Oranjeveld aan de Wilhelminalaan in Son. Op zaterdag 30 juni beginnen we tussen 10.00 en 13:00 met verschillende spelletjes en luchtkussens voor de kinderen uit groep 1 t/m 4. Verder kunnen de kinderen zich laten schminken verschillend muziekinstrumenten versieren. Op het oranje veld krijgen de kinderen een Spelkaart waarmee gratis aan alle spellen kunnen deelnemen. Oase zal ervoor zorgen dat de kinderen niets te kort komen.

Om 14.00 uur starten we met de zeskamp voor de kinderen uit groep 5 t/m 8. Zij gaan in groepjes van 5 of 6 kinderen de strijd met elkaar aan op bijvoorbeeld de stormbaan, een bounce kussen en nog vele andere spectaculaire spellen en luchtkussens.

Deelname is gratis en er zijn ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen. Aanmelden kan vanaf nu door een mail te sturen naar:  zomerspektakel@jc-oase.nl. Inschrijven kan tot 23 juni.