Toneel

Een geweldige afsluiting van Toneelgroep Oase

Toneelgroep Oase bestaat uit 2 enthousiaste, jonge toneelgroepen met kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar. De toneelgroep bestaat alweer enkele jaren en de leiding was dit seizoen in handen van Suzanne Akkus.

Na maanden van oefenen was het dan eindelijk zover. De toneelgroepen van Oase mochten hun voorstelling voordragen aan ouders, familie en vrienden. Zaterdag 18 mei keek een bijna uitverkocht Vestzaktheater naar een mooi voorstelling met een verrassend einde. Alle lof voor de kleding, decor, grime en het toneelspel van de kinderen.

De trein van Son naar Marseille stond op het punt van vertrekken. Er stapten opvallende reizigers in. Iedereen had oog voor de prachtige diamant van de vrouw van de oliesjeik, maar wat zijn hun kinderen verwend ….. Ook stapte er een nieuwe kok aan boord, kan deze kok eigenlijk wel koken? De trein vertrok, maar bij de eerste de beste tunnel gebeurt er iets vreselijks: de diamant wordt gestolen! Op het volgende station stonden  een 3-tal ‘special agents’ al klaar om de boel te onderzoeken. Zij ontdekten van alles: zo bleek de conductrice een duister geheim te hebben, waren de kruiers niet helemaal eerlijk en ook de Italiaanse mama deed zich ietsepietsie anders voor dan ze was. En waar is de diamant gebleven? Daar wist de oliesjeik meer van.

Suzanne, alle toneelspelers van Toneelgroep Oase en alle mensen voor en achter de schermen, bedankt voor de geweldige voorstelling!

Klik hier voor de foto’s.

Start nieuw toneelseizoen bij jongerencentrum Oase

Woensdag 12 september willen we weer starten met een nieuw toneelseizoen. De toneelcursus beloofd weer spannend en uitdagend te worden; het is de bedoeling dat we aan het einde van het seizoen een grote productie gaan spelen op een echt podium. In ongeveer 30 lessen wordt er naar de voorstelling toe gewerkt en de lessen worden gegeven door Suzanne Akkus.

Suzanne Akkus heeft de MBO opleiding Artiest/Theater in Eindhoven gevolgd. Na het afronden van haar opleiding heeft ze inmiddels al 6 jaar ervaring in spelen, regisseren en doceren. Suzanne heeft tevens ervaring opgedaan in Istanbul op gebied van theater maar ook acteren voor een camera. Ze geeft dramales bij de Turkse theater vereniging Kulis in Eindhoven. Naast het doceren speelt ze daar in voorstellingen met een maatschappelijke doel, maar ook in toneelstukken van verschillende toneelschrijvers, zowel Turks als Nederlands. Suzanne heeft er weer veel zin om bij toneelgroep Oase aan de slag te gaan.

De eerste weken zullen de lessen in het teken staan van elkaar (opnieuw) leren kennen en experimenteren met de basis van theater. Omdat we het nieuwe seizoen beginnen met een opfrisperiode kunnen nieuwe leerlingen gemakkelijk instromen. 
We oefenen het gebruik van onze stem, van schreeuwen tot zingen. We gaan aan de slag met ons lijf, van rennen tot stilstaan. En we gaan aan de slag met ons brein, van onthouden tot nergens meer aan denken. Op deze manier kun je leren om ontspannen en creatief met theater bezig te zijn! 
Hierna gaan we gerichter aan de slag met werken aan onze eindvoorstelling. Hierbij komen verschillende disciplines aan bod waaronder toneelspelen, zingen of dansen! En wie weet… hebben jullie nog wel meer verborgen talenten die we kunnen inzetten.

De kosten voor een compleet cursusjaar zijn 100.= euro of 125.= euro (dit is afhankelijk van je lestijd en leeftijd). Wij hebben veel zin in het nieuwe seizoen en hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij. Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan in voor seizoen 2018/2019 via toneel@jc-oase.nl.
Wil je graag komen kijken of toneelles iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de proefles op 12 september 2018 via toneel@jc-oase.nl. Ook voor vragen kun je op dit mailadres terecht.

Proefles 12 september 2018
Startdatum september 2018,  geen lessen in de schoolvakanties
Lesdag/tijden Woensdagmiddag
groep 1 – 13:30 – 14:30   (Kids 8/9 jaar nieuwe aanmeldingen)

groep 2 –  14:30 – 16:00   (Teens) 
groep 3 – 16:30 – 18:00   (High School)
Kosten € 100,- euro voor groep 1

€ 125,- euro voor groep 3

Locatie Jongerencentrum Oase – Dommelstraat 10a – Son

Weerbaarheidstraining

Momenteel wordt deze training niet gegeven. Houdt deze website in de gaten voor de nieuwe startdatum van deze training.

 

Voor wie is deze training bedoeld ?

 • Voor alle meiden van groep 7 en 8 en de eerste klas van de middelbare school.
 • 
Voor alle meiden die het fijn vinden om goed voor zichzelf op te komen
 • Voor alle meiden die willen leren hoe je kunt voorkomen om in een ongewenste situatie terecht te komen
 • Voor alle meiden die willen leren hoe ze moeten handelen wanneer je in een ongewenste situatie dreigt of bent gekomen
 • 
Voor alle meiden die willen leren hoe je om hulp kunt vragen of hoe jij jezelf kunt leren in veiligheid te brengen.

Thema’s

 • Invloed van anderen op jezelf
 • Leren respecteren van eigen grenzen en de grenzen van een ander
 • Leren gevoelens te uiten
 • Inleven in de gevoelens van een ander
 • 
Zelfverdedigingtechnieken gericht op loskomen, afweren en ontwijken
 • Opkomen voor jezelf door te vertrouwen op je eigen kracht en mogelijkheden
 • Zowel mentale als fysieke oefeningen (makkelijke kleding, geen sportervaring nodig!)

Opzet van de training

 • 7 lessen
 • Het verkrijgen van een diploma na het beëindigen van de cursus.
 • 
Lestijd : vrijdagavond van 19.00 – 20.30 uur.
 • Locatie : JC Oase (ingang via het kerkplein)
 • 
Kosten €40.00 per deelnemer.

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u deze stellen via info@jc-oase.nl

Cursusleidster: Sandra ten Brinck, gediplomeerd docent weerbaarheid

Inschrijven kan tot 3 december via info@jc-oase.nl

Zaalvoetbaltoernooi

zaalvoetbal

Zaalvoetbaltoernooi

Tweemaal per jaar organiseert JC Oase een zaalvoetbaltoernooi in sporthal de Landing. Dit toernooi wordt georganiseerd op de vrijdag in de herfst- en carnavalsvakantie.

Het toernooi is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en is helemaal gratis. Afhankelijk van de inschrijvingen zal er een indeling worden gemaakt door de organisatie. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen en bijvoorbeeld de wachttijd tussen de wedstrijden. Je schrijft je individueel in.

Later dit jaar volgt er meer informatie over het aankomende toernooi, voor vragen over ons zaalvoetbaltoernooi: info@jc-oase.nl

Zomerspektakel

Dit jaar houdt Jongerencentrum Oase voor de tiende keer het Basisschool zomerspektakel op het Oranjeveld aan de Wilhelminalaan in Son.

Op zaterdag 29 juni beginnen we tussen 10.00 en 13:00 met verschillende spelletjes en luchtkussens voor de kinderen uit groep 1 t/m 4. Verder kunnen de kinderen zich laten schminken verschillend muziekinstrumenten versieren of heerlijke cupcakes maken. Op het oranje veld krijgen de kinderen een Spelkaart waarmee gratis aan alle spellen kunnen deelnemen. Oase zal ervoor zorgen dat de kinderen niets te kort komen.

Om 14.00 uur starten we met de zeskamp voor de kinderen uit groep 5 t/m 8. Zij gaan in groepjes van 4, 5 of 6 kinderen de strijd met elkaar aan op bijvoorbeeld de stormbaan, een bounce kussen en nog vele andere spectaculaire spellen en luchtkussens.

Deelname is gratis en er zijn ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen. Aanmelden kan vanaf nu door een mail te sturen naar:  zomerspektakel@jc-oase.nl. Inschrijven kan tot en met 23 juni.