Avond Wandel 4-Daagse 2019

De 22e Avond Wandel 4-Daagse van Son en Breugel, het inmiddels grootschalige sportieve-dorps-school-familiefestijn, ook dit jaar in handen van nieuwe organisator J.C. Oase. Van dinsdag 4 juni tot en met vrijdag 7 juni gaan de circa duizend deelnemers, jong en oud, individueel of in een (grote) groep, op pad om sportief te genieten van de routes en de Brabantse gezelligheid.

Iedereen kan meedoen

De 22e Avond Wandel 4-Daagse van Son en Breugel, het inmiddels grootschalige sportieve-dorps-school-familiefestijn, in handen van nieuwe organisator J.C. Oase. Van dinsdag 4 juni tot en met vrijdag 7 juni gaan de circa duizend deelnemers, jong en oud, individueel of in een (grote) groep, op pad om sportief te genieten van de routes en de Brabantse gezelligheid.

Inschrijven 2019

U kunt zich op de volgende dagen inschrijven bij JC Oase aan de Dommelstraat 10 in Son:

  • Zaterdag 1 juni van 12.00 uur tot 14.00 uur en
  • maandag 3 juni van 19.00 uur tot 21:00 uur.

Deelname aan dit evenement kost maar € 3,- per persoon bij inschrijving vooraf! Schrijft u zich op de eerste loopdag in dan kost het € 4,-. Iedereen die meeloopt – dus ook de begeleiders – moet er wel voor zorgen daadwerkelijk ingeschreven te staan bij de organisatie, zodat er onderweg voor iedereen een hapje en een drankje beschikbaar is. Kinderen tot en met 12 jaar dienen begeleid te worden door minimaal één volwassene.
Per inschrijving (van één of meerdere personen) krijgt u één startnummer. Met dit startnummer kunt u dagelijks uw stempelkaart en routebeschrijving ophalen. Ook groepen vanaf 12 personen worden ingeschreven onder één startnummer. Zorgt u dat u bij het inschrijven naam en telefoonnummer van de contactpersoon van de inschrijving heeft en weet hoeveel volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar de inschrijving betreft. Wijzigingen in de inschrijving tijdens de AW4D dient u bij de inschrijf- of uitgiftebalie te bespreken.
De stempelkaarten dienen elke dag na het lopen ingeleverd te worden, en op vrijdag krijgt u hiermee uw welverdiende medaille(s).

Start en eindpunt

Start- en eindpunt van alle wandelingen is steeds op het “Oase Wandelplein” wat zich bevind achter de kerktoren in Son. Dit jaar zal het eerste startsein door wethouder Vortman gegeven worden. Op alle avonden starten de deelnemers, ongeacht de afstand, tussen 18.30 uur en 19.00 uur. Alleen voor de slotavond zijn de starttijden nu iets anders: deelnemers aan de 10 kilometer starten dan om 18.30 uur, deelnemers aan de 5 kilometer om 19:00 uur en lopers van de 2½ kilometer starten om 19.15 uur. Het feestelijke slotdefilé wordt vanaf ongeveer 19:45 afgenomen. Deelnemers worden feestelijk onthaald op het “Oase Wandelplein” bij de kerktoren. Tijdens het defilé voor de kerktoren kunt u uw bloemetje overhandigen aan de deelnemers die net hun medaille ontvangen hebben. De echte afsluiting van de Avond Wandel 4-Daagse is op het “Oase wandelplein” achter de kerktoren. Vanaf 20:45 vindt de uitreiking van de groepsherinneringen en de loterij voor de kinderen zal plaatsvinden om 21:00 uur. De burgemeester of wethouder zal hier namens de gemeente Son en Breugel bij aanwezig zijn. Daarna kan de gezellige feestavond, het zogenaamde Blarenbal losbarsten. Ook kunt u dan nog gezellig nakletsen op het “Oase Wandelplein” of in de bar van JC Oase.

Vrolijk en feestelijk gebeuren

Natuurlijk is aan de Avond Wandel 4-Daagse een zekere sportieve prestatie verbonden. Maar het zal duidelijk zijn dat in deze Avond Wandel 4-daagse vooral de gezelligheid de boventoon voert. Het meelopen is voor elke deelnemer een vrolijk en feestelijk gebeuren. Alleen, met zijn tweeën, in kleine of grote groepen, met de hele familie: iedereen zal snel aansluiting vinden bij de grote groep medelopers. Iedere deelnemer krijgt op vrijdag een medaille. Groepen vanaf 12 personen krijgen ook een extra aandenken. Wist u trouwens al dat er ook een prijs wordt uitgereikt aan de grootste groep wandelaars, en ook aan de Skônste Lopertjes? Om mee te dingen voor die laatste prijs, het Skôn Lopertje, staat op de achterzijde van de routebeschrijvingen precies beschreven hoe dat werkt. Heel gezellig en feestelijk wordt ook het slotdefilé op vrijdagavond, waaraan ook bloaskapel Wa’n Klank hun medewerking weer zal verlenen.

Verkeersmaatregelen en parkeren

Verkeersmaatregelen
De organisatie heeft in samenwerking met de gemeente en de politie daar waar nodig passende verkeersmaatregelen getroffen, zodat de routes ook voor de jongste lopertjes veilig zijn. Dit houdt onder andere in dat het Kerkplein tussen de Torenstraat en Nieuwstraat van dinsdag 4 juni tot en met donderdag 7 juni van 17.00 en 22.00 uur wordt afgesloten voor doorgaand verkeer en op vrijdag 7 juni van 17:00 tot 23:00 uur. Onderweg zijn er ook bemande oversteekposten, en voorzien we de routes van waarschuwingsborden voor andere weggebruikers.

Parkeren
Voor de veiligheid van de deelnemers en om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken verzoeken wij u deze dagen te voet, of met de fiets te komen. Bij het terrein is een grote gratis fietsenstalling aanwezig. Komt u toch met de auto parkeer deze dan in een parkeervak aan de Nieuwstraat, het Raadhuisplein of de parkeerplaats bij het Vestzak Theater.