In september starten we bij Oase met een nieuw toneelseizoen. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe talenten om de huidige toneelgroep aan te vullen. Durf jij het aan? Meld je dan aan voor de gratis proefles op 4 september of schrijf je in voor onze toneelgroep.

De toneelcursus beloofd weer spannend en uitdagend te worden; het is de bedoeling dat we aan het einde van het seizoen een grote productie gaan spelen op een echt podium. In ongeveer 30 lessen wordt er naar de voorstelling toe gewerkt en de lessen worden gegeven door Femke de Jager

Femke de Jager studeert op dit moment af aan de Academie voor Theater, onderdeel van de Hogeschool voor de Kunsten, in Tilburg. In juli krijgt ze haar diploma en is dan bevoegd theaterdocent en regisseur.

Tijdens haar studie heeft Femke diverse stages gelopen. Zo heeft ze een stage gelopen bij de Telekids Musicalschool waarbij ze een musicalvoorstelling heeft gemaakt met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. “Het werken met die doelgroep is mij erg goed bevallen. De energie en het enthousiasme van jonge kinderen zijn aanstekelijk. Ik vind het belangrijk dat de kinderen in de repetities veel plezier hebben en dat ze in de voorstelling in hun kracht staan, zodat ze een rol hebben waar ze trots op kunnen zijn”.
Verder heeft Femke ook stage gelopen op een middelbare school, waar ze  met jongeren heeft gewerkt aan een voorstelling. Femke heeft er weer veel zin om bij toneelgroep Oase aan de slag te gaan.

De eerste weken zullen de lessen in het teken staan van elkaar (opnieuw) leren kennen en experimenteren met de basis van theater. Omdat we het nieuwe seizoen beginnen met een opfrisperiode kunnen nieuwe leerlingen gemakkelijk instromen. 
We oefenen het gebruik van onze stem, van schreeuwen tot zingen. We gaan aan de slag met ons lijf, van rennen tot stilstaan. En we gaan aan de slag met ons brein, van onthouden tot nergens meer aan denken. Op deze manier kun je leren om ontspannen en creatief met theater bezig te zijn! 
Hierna gaan we gerichter aan de slag met werken aan onze eindvoorstelling. Hierbij komen verschillende disciplines aan bod waaronder toneelspelen, zingen of dansen! En wie weet… hebben jullie nog wel meer verborgen talenten die we kunnen inzetten.

Wij hebben veel zin in het nieuwe seizoen en hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij. Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan in voor een proefles of voor het seizoen 2019/2020 via toneel@jc-oase.nl. Ook voor vragen of informatie kun je hiernaar mailen.

Proefles:          4 September 2019
Startdatum:     September 2019, 30 lessen, geen lessen in de schoolvakanties                                                                   
Lesdag/tijden:  Woensdagmiddag (tijden kunnen nog worden aangepast)      
                       groep 1 – 14:30 – 16:00    
                       groep 2 – 16:30 – 18:00
Locatie:           Jongerencentrum Oase – Dommelstraat 10 – Son